• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

26. svibanj 2012.

 

VETERANI DOMOVINSKOG RATA U SPORTSKOJ BORBI NA ČELIMBAŠI


Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash playerOve godine čast da organizira 15. sportsko natjecanje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata pripala je UDVDR ogranku Mrkopalj koji je podno Čelimbaše doveo oko 1000 ljudi, što posjetitelja što sudionika, na cjelodnevno druženje. Najdojmljiviji trenutak bio je mimohod mrkopaljskim ulicama kojima je kolona od oko 800 sudionika prolazila prema podnožju Čelimbaše gdje je priređeno otvaranje manifestacije.
Sve nazočne u ime organizatora pozdravio je predsjednik UDVDR ogranak Mrkopalj Miljenko Kauzlarić poručujući: „Osobita mi je čast i veliko zadovoljstvo što vas mogu pozdraviti u ovom prekrasnom goranskom mjestu podno Čelimbaše.
Iako domovinski rat polako postaje povijest, naša svakodnevna zbivanja itekako su još obilježena sjećanjima na tragedije i stradanja koja smo proživjeli, ali isto tako i danima ponosa i slave koje ne smijemo nikada zaboraviti.
S dubokim poštovanjem sjetit ćemo se i ovom prigodom koliko je hrabrosti, odvažnosti, htjenja, ali i koliko patnji, stradavanja i života trebalo da bismo danas imali Hrvatsku državu.
S ovih prostora u početku domovinskog rata bilo je uključeno dragovoljno ili mobilizirano 18 % od radno sposobnog stanovništva.
Ovom prilikom u krizi koja potresa Lijepu našu gdje mnogi radno sposobni nemaju posla, posebno bi spomenuo naše branitelje i našu budućnost, naše mlade školovane i učene ljude.
Prihvatili smo se organizacije ovih sportskih igara da dokažemo sami sebi ali i ostalima da uz mala financijska ulaganja, ali uz puno rada i odricanja možemo puno toga odraditi.
Danas smo svjedoci novih izazova koje je ispred nas postavila gospodarska kriza, teškoće koje moramo prevladati na jedan jedini način, a to je zajedništvo, pobjednički duh, ali i strpljivost kao i u domovinskome ratu. I ove športske igre iskaz su našeg iskrenog i dubokog poštovanja prema invalidima, prema prijateljima koji su životima platili ovu teško stečenu slobodu.
Zato pred nama stoji trajna obaveza prema onima kojih nema medu nama!
Ovakve i slične prigode potiču nas da nikada ne zaboravimo gdje smo bili, što nas je zadesilo, i što smo morali proživjeti da bismo danas uživali u slobodnoj Hrvatskoj domovini, završava Kauzlarić.
Branitelje je u ime UDVDR PGŽ pozdravio njen predsjednik Ivan Bogdanić, Županije Primorsko -goranske Ingo Kamenar poručivši da će Županija u svakoj prilici podržati sve aktivnosti Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, gradonačelnik Grada Novi Vinodolski i domaćin prošlogodišnjih susreta Oleg Butković, vojni kapelan Mirko Vukoja te domaćin načelnik Općine Mrkopalj Ivica Padavić koji je igre i otvorio.
A natjecalo se na nekoliko sportskih terena s 22 ekipe i to u malom nogometu, potezanju konopa, šahu, pikadu, streljaštvu, kartanju, boćanju, kuglanju, stolnom tenisu i tenisu, a najboljima na zatvaranju 15. sportskih igra UDVRH podijeljeni su pehari i medalje.
U sklopu susreta na Spomen obilježjima poginulim braniteljima položeni su vijenci i zapaljene svijeće te se služila sveta misa za sve poginule branitelje.