• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

08. ožujak 2013.

MRKOPALJSKA ZAGMAJNA U DVA VIKENDA UGOSTILA BIATLONCE

Biatlonci pokazali svoja umijećaMrkopaljska Zagmajna, prepuna snijega i okupana suncem ugostila je u protekla dva vikenda naše najbolje biatlonce. Na završetku duge skijaško – biatlonske sezone 40-ak najboljih biatlonaca pokazalo je sva svoja znanja i dostignuća koja su marljivo uvježbavala u proteklih desetak mjeseci.
    Domaćin ovih natjecanja bilo je Sportsko društvo Bjelolasica, koje je kao i mnogo puta do sada opravdalo očekivanja i pripremilo biatlonski stadion i skijaške staze onako kako to zahtijevaju IBU pravila. Ovom prilikom treba također istaknuti da su se u organizaciji natjecanja uključili svi biatlonski klubovi te zajedničkim snagama doprinijeli da ova natjecanja podignu na jedan viši nivo. Lijepo sunčano vrijeme i bijeli snijeg pružili su idealne uvjete za jedno pravo sportsko natjecanje. Biatlonci su na kraju sezone odradili četiri utrke za Hrvatski pokal i dvije utrke Prvenstva Hrvatske. Ukupni pobjednici bili su, kako se i očekivalo domaći biatlonci Bjelolasice, a odmah do njih plasirali su se biatlonci iz BK Oroslavje te BK Brod Moravice.
    Biatlon se je i ovoga puta pokazao kao disciplina puna neizvjesnosti i preokreta, sport u kojem se do zadnjeg trena nije znalo tko će biti pobjednik. Jedna promašena meta odnosi sve ono što se gradilo kroz cijelu utrku, dok pogođena meta više daje prednost ili donosi pobjedu na kraju. Pokazalo se to na kraju zadnjeg dana na finalnim utrkama mass starta u starijim kategorijama. Svaka utrka obilovala je preokretima, nakon svakog od četiri gađanja redoslijed se mijenjao da bi konačnog pobjednika odlučilo četvrto gađanje iz stojećeg stava. Sportske neizvjesnosti i iščekivanja nije nedostajalo.
    Ma, i mladi biatlonci prašili su kao pravi, bilo je tu i te kako pravih utrka. Dječaci i djevojčice do 14 godina pokazali su da zračna puška nije baš igračka, da je to prava biatlonska puška i da i tu mete padaju kao i kod pravih biatlonaca. Nekima se zalomio, doduše, koji kazneni krug viška, ali nije se odustajalo, borilo se za svaki metak i za svaku sekundu.
    Na kraju slavili su svi i pobjednici koji su to zaslužili i oni koji ovaj put nisu uspjeli, ali su stekli neke nove vještine i sportska znanja koja će im u njihovom sportskom razvoju omogućiti ostvarenje svojih planiranih ciljeva. Ti ciljevi bit će lakše dostižni ako im svi skupa damo podršku i osiguramo nesmetan sportski razvoj. Na redu je Hrvatski biatlonski savez. Čekamo