• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

03.05.2013.

MRKOPALJ SVEČANA SJEDNICA POVODOM DANA OPĆINE I ŽUPE

Milijunska ulaganja u infrastrukturu

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Načelnik Mrkoplja Ivica Padavić izdvojio je novoizgrađene cjevovode od kamenoloma Mrkovac do Sungera i od Sungera do Mrkoplja te brojna ulaganja u kanalizaciju, poslove vrijedne 6,2 milijuna kuna

MRKOPALJ » Usprkos (pre)skromnim proračunskim sredstvima u proteklom se jednogodišnjem razdoblju na području Općine Mrkopalj realiziralo jako puno korisnih projekata i poslova, sažetak je jučerašnje svečane sjednice Općinskog vijeća Mrkopalj održane u bistrou »Planinski raj« u Begovom Razdolju povodom Dana Župe i Općine Mrkopalj.
    Govoreći o najznačajnijim projektima ostvarenim u razdoblju između dvije svečane sjednice načelnik Mrkoplja Ivica Padavić izdvojio je ponajprije novoizgrađene cjevovode od kamenoloma Mrkovac do Sungera i od Sungera do Mrkoplja te brojna ulaganja u kanalizaciju. Ti poslovi vrijedni 6,2 milijuna kuna realizirani su uz veliku financijsku i stručnu pomoć »Hrvatskih voda«, pri njihovoij realizaciji uz vodoopskrbnu i infrastrukturu odvodnje uređene su i prometnice uz tu infrastrukturu, kao i izlaz prema Delnicama za što je zaslužna Županijska uprava za ceste koja je također u velikoj mjeri sudjelovala u brojnim poslovima na ovom području, rekao je Padavić posebno zahvalivši ŽUC-u i lokalnom Komunalnom poduzeću »Mrzle Drage« što su tijekom protekle iznimno duge i snijegom bogate zime uspješno održavali prometnice čistima.
   

Čelimbaša

Uz te komunalne poslove kojih bez pomoći županijskih i državnih instuitucija ne bi bilo, Općina Mrkopalj pratila je u okviru svojih mogućnosti potrebe sporta, kulture, školskog i predškolskog odgoja, a realiziran je i kvalitetan socijalni program. Znatna svota uložena je u obnovu rada skijališta Čelimbaša, uređena je ski kućica na Zagmajni, uređen pristupni put do crkve Svetog Petra u Tuku, napravljena dokumentacija za eko selo u Sungeru, a da bi Mrkopalj mogao biti zanimljiv ulagačima pokazuje i činjenica da je nedavno zatražena lokacijska dozvola za izgradnju pogona za preradu – ribe! Uz sve to Mrkopalj je u proteklih 12 mjeseci bio domaćin vrlo značajnim manifestacijama kao što su Igre branitelja, Memorijal mira – 26 smrznutih partizana i 45. EFNS (prvenstvo šumara u ski trčanju i biatlonu), rekao je Padavić naglasivši kako upravo na području sporta Mrkopalj pokazuje sve potencijale koji mladi ljudi ovog kraja imaju pa bi i zbog toga u ovo područje trebalo još više ulagati.
    Koliko je u pravu kad je riječ o sportu vidjelo se pri dodjeli godišnjih nagrada i priznanja koje su redom pobrali – sportaši.
   
Jedinstvo


U ime goranskih općina i gradova rođendan Mrkoplju čestitao je susjed iz Ravne Gore, načelnik Anđelko Florijan upozorivši na nužnost što izraženijeg jedinstva uoči skorog ulaska Hrvatske u EU te potrebu da se Gorani izbore ili za nastavak važenja još uvijek postojećeg »brdskog« zakona ili pak za neki akt sličan onome koji vrijedi za susjedne slovenske općina na području preko Kupe. Županijske pozdrave i poklone Mrkopaljcima je prenio Berislav Tulić najavivši i daljnu pomoć Županije, a nazočne je pozdravio i uvijek dragi gost Mrkoplja, kandidat za primorsko-goranskog župana Zlatko Komadinu koji je obećao, u slučaju pobjede na izborima, nastavak ulaganja u sportsku, ali i ostalu infrastrukturu ovog i ostalih područja Gorskog kotara.

Blašković predvidio župana
   
    Veću pomoć Županije, pogotovo kad je riječ o uređenju i obnovi rada skijališta Čelimbaša, posebno je tražio predsjednik Općinskog vijeća Mrkoplja Mario Blašković koji je u uvodnoj riječi napomenuo kako bi Čelimbaša trebala ući u sastav Goranskog sportskog centra te kako bi Županija puno lakše od Općine Mrkopalj izdvojila oko pola milijuna kuna potrebnih za funkcioniranje tog skijališta koje itekako puno znači za razvoj zimskog turizma u ovom kraju. Zanimljivo je da je Blašković ove ideje i primjedbe upućivao direktno Zlatku Komadini koji mu je bezuspješno pokušavao napomenuti kako je u ovom trenutku tek kandidat za župana. No, zna Blašković što govori... 
   
Sve nagrade sportašima
   
    Najviša općinska nagrada – Povelja Općine Mrkopalj – uručena je Sportskom društvu »Bjelolasica« iz kojeg su ponikli brojni ugledni mrkopaljski sportaši poput Nade Birko Kustec, Franje Jakovca, Jakova Faka i Petre Starčević.
    Zahvalnice su dobili Dino Butković, svjetski juniorski prvak u biatlonu, Leona Popović, višestruka prvakinja Hrvatske u uzrastu kadetkinja i starijih kadetkinja u slalomu i veleslalomu, Mislav Petrović, dvostruki prvak Hrvatske u skijaškom trčanju i biatlonu te Ski klub »Mrkopalj« povodom deset godina rada u alpskom skijanju.

MArinko Krmpotić