• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

01.09 2013.

ČESTITKE I APLAUZI BIATLONAC IZ SUNGERA PONOS MRKOPALJSKOG KRAJA I CIJELE HRVATSKE

Trofejni Dino Butković

Uspjesima sungerskog dvadesetogodišnjaka, pridonio je »domaći tim« – njegov trener Dragan Naglić i prateća ekipa servisera i pomoćnih trenera koju su činili Albert Kontak, Pavle Kruljac, Dean Brajdić i Ferdo Petrović

Kada je posljednjeg dana u utrci na 15 kilometara održanog u austrijskom Obertiliach Dino Butković osvojio srebrnu medalju ostvarivši vrijeme 41:33.1 i promašivši svega jedan, i to posljednji hitac od četiri pokušaja cijeli Mrkopalj, Sunger i Hrvatska bili su na nogama od veselja i ponosa. Utrka je, moguće je saznati iz natpisa na internetu, bila iznimno izjednačena i dvadesetak natjecatelja imalo je priliku boriti se za zlato, a to što je upravo Dino Butković bio jedan od trojice kojima je uspjelo osvojiti odličje pokazuje ne samo njegovu nadarenost, sposobnost i znanje, već i psihičku čvrstoću.
    – Presretan sam i još nisam ni svjestan što se dogodilo. Znao sam da mogu puno, dao sam sve od sebe i gotovo da nisam vjerovao kad sam vidio da osam osvojio medalju. Ovo mi je najljepša nagrada za sve ono što sam proteklih godina uložio, za sav trud, rad, odricanja i vjeru u sebe.
   

Medalja za medaljom

Ta je medalja imala svoj iznimni sjaj, slobodno možemo reći zlatni, jer je u potpunosti rezultat rada domaćih ljudi. Naime, uz sungerskog dvadesetogodišnjaka Dinu Butkovića »iskovali« su je njegov trener Dragan Naglić i prateći tim servisera i pomoćnih trenera kojeg su činili Albert Kontak, Pavle Kruljac, Dean Brajdić i Ferdo Petrović. Ovoj ekipi, ističe glavni trenerski tvorac ovog uspjeha Dragan Naglić, treba pridodati i bugarskog trenera Georgi Fortunova koji je s Dinom Butkovićem radio prošle godine, a i ove je nizom savjeta pripomogao.
    No, priča s Butkovićem se nastavlja i oduševljenje s tim mladim Sungerčanom ima nastavak. Naime nakon što je prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u ljetnom biatlonu koje se održalo u talijanskom gradiću Forni Avoltri osvojio srebrnu medalju u disciplini sprint na 10 km, hrvatski biatlonac drugog je dana natjecanja osvojio brončanu medalju zaostavši 58 sekundi za pobjednikom Tomašom Vojikom (Češka) te 29 sekundi za drugoplasiranim Dmitrom Gerdzikovim (Bugarska). Na ovom je natjecanju nastupilo 120 natjecatelja iz 20 zemalja, a sjajnim nastupom Butković je ne samo potvrdio pripadnost svjetskom vrhu biatlonske juniorske konkurencije, već dokazao kako u veljači ove godine osvojen naslov viceprvaka svijeta nije bio slučajnost. Novim medaljama u konkurenciji najboljih svjetskih biatlonaca Dino Butković i njegov trener Dragan Naglić nastavili su, uz veliku potporu Hrvatskog biatlonskog saveza, nizati izvanredne uspjehe najavljujući kako bi ovaj za hrvatske prilike mali sport mogao Hrvatskoj donijeti velika slavlja.
   
Na pravom putu

– Ovo je velik uspjeh i velik rezultat. U prvom redu za Dinu Butkovića, a onda i za hrvatski biatlon. Također, ovo je potvrda da smo na pravom putu i da imamo kontinuitet, rekao je Kristijan Tomiša, direktor hrvatske biatlonske reprezentacije.
    Dinu je nakon ovih uspjeha primio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je čestitavši mu na najnovijim uspjesima, obećao pomoć Dini u financiranju njegovog školovanja te pronalasku primjerenog smještaja, jer kako je istaknuo, pored sportskih uspjeha, ni obrazovanje se ne smije zapostaviti.
    Prijemu su prisustvovali zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje, kulturu i šport Tedi Lušetić, zatim Dinin otac Ivan Butković, trener Dragan Naglić, kao i načelnik općine Mrkopalj Ivica Padavić, te predsjednik Biatlonskog saveza Hrvatske Nikola Županić i tajnica Biatlonskog saveza Grada Zagreba Vlatka Županić.
    Više i nije teško prognozirati da će Dino s biatlonskih natjecanja dolaziti s medaljama, bez obzira kojeg sjaja one bile