• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

11.06.2014.

MRKOPALJ DONACIJA UDVDR-a HRVATSKE I MINISTARSTVA

Informatički kabinet braniteljima i đacima

»Info postrojenje« s deset novih računala počet će s radom krajem kolovoza kada će biti organiziran prvi informatički tečaj

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

MRKOPALJ » Dragovoljci Domovinskog rata s područja Mrkoplja, Ravne Gore, Vrbovskog i Rijeke, ali i osnovci ovog dijela Gorskog kotara, od jučer su bogatiji za informatički kabinet s deset novih računala, a ovo novo malo »info postrojenje« s radom bi trebalo početi krajem kolovoza kad će biti organiziran prvi informatički tečaj da bi potom tijekom školske godine uz tu namjenu služilo i za potrebe učenika mrkopaljske Osnovne škole. Donacija deset suvremenih računala namijenjenih informtičkoj obuci rezultat je višegodišnjeg projekta kojeg pod nazivom »Otvaranje informatičkih centara za opismenjavanje hrvatskih branitelja i njihovih obitelji« provodi Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata RH, a zasluge za prispjeće ove donacije uz središnjicu UDVDR svakako ima i mrkopaljska podružnica te udruge i njen predsjednik Miljenko Kauzlarić. 
    Čin predaje novih računala i otvaranje malog info centra priređen je u holu OŠ Mrkopalj pri čemu je sve okupljene učenike i nazočne goste pozdravio domaćin Miljenko Kauzlarić koji je, uz konstataciju kako je ovaj oblik stalnog obrazovanja nužan jer je računalo odavno zamijenilo olovku, pozdravio sve ne samo u ime mrkopaljske podružnice UDVDR, već i u ime načelnika Općine Mrkopalj Ivice Padavića te Općinskog vijeća Mrkoplja, čiji je predsjednik. Ivan Bogdanić, predsjednik PGŽ podružnice UDVDR zahvalio je središnjici na konkretnoj pomoći te izrazio nadu da će ova donacija biti pokazatelj i drugim sredinama, a Mirela Buterin, načelnica Sektora za skrb o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u Ministarstvu branitelja, uz pozdrave ministra Freda Matića naglasila je da je to ministarstvo uvijek spremno pomoći dati potporu projektima vezanim uz obrazovanje. 
    O ovoj i ostalim akcijama UDVDR Hrvatske potom je konkretnije govorila Dubravka Kutleša Herljević, pročelnica Odjela za humanitarnu djelatnost UDVDR RH spomenuvši da je u akcijama ove vrste spomenuti Odjel darivao već 180 računala. 
    Na kratkom kvizu mrkopaljski osnovci pokazali su koliko znaju o Domovinskom ratu, a najuspješniji su nagrađeni hrvatskim zastavama. 
    U novom malom informatičkom centru uz nova računala zajedno su sjeli mrkopaljski osnovci i njihovi roditelji i djedovi kako bi vidjeli što su to dobili. Budući da je školska godina na završetku u akciju informatičkog obrazovanja kreće se uoči sljedeće školske godine prvim 35-satnim informatičkim tečajem za početnike kojeg će voditi prof. Maja Vižentin, uposlenica OŠ Mrkopalj.

Pokloni »Pahuljici« 
    
    Uz osnovce i njihove roditelje i djedove jučer u zadovoljni mogli biti i najmlađi Mrkopaljci, polaznici Dječjeg vrtića »Pahuljica« kojima su u ime UDVDR RH prigodne poklone u okviru projekta »Pomozimo djeci hrvatskih branitelja i unučadima predškolske dobi« podijelile Dubravka Kutleša Herljević i Milena Perica. I taj se projekt, istaknula je Kutleša Herljević, provodi nekoliko godina, a ove će godine, kao i niz drugih aktivnosti, u većoj mjeri biti usmjeren prema u poplavama stradalom području Slavonije. (M.K.)