• Home   • Novosti   • Informator   • Dokumenti i odluke   • Natječaji   • O Mrkoplju   • Kontakt

  


VRIJEME DANAS  
 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     

28.03.2015.

KRAJ SEZONE NESVAKIDAŠNJE ZIMSKO KUPANJE U NAJVIŠEM NASELJENOM MJESTU U HRVATSKOJ

SLUSH KUP NA 3,5oC 
Skijama sa snježne padine u bazen pun ledene vode

Devetero hrabrih natjecatelja iz Mrkoplja, Delnica i Duge Rese na zabavan je način u Begovom Razdolju zatvorilo uspješnu skijašku sezonu, a uz »umjetnički« dojam glisiranja i pada, bitni su bili i modni detalji 

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

BEGOVO RAZDOLJE » Najviše naseljeno mjesto u Hrvatskoj jučer je u potpunosti dokazalo svoj planinski ugled i bilo odličan domaćin prvom hrvatskom natjecanju u slushu, adrenalinskoj sportsko-zabavnoj disciplini u kojoj se natjecatelji na skijama spuštaju sa snježne padine prema za tu prigodu napravljenom malom bazenu s vodom. Pred bazenom je teren malo uzdignut pa hrabri skijaši pokušavaju nošeni inercijom brzine »glisirati« po bazenu, ili barem što atraktivnije pasti. 
    Ideju o ovom nesvakidašnjem zimskom kupanju kojim je službeno završena i skijaška sezona dao je Zrinko Amerl koji napominje kako je polazište ideje vezano uz ski tradiciju kanadske pokrajine Alberta. 
    – Tamo se već 89 godina na ovaj zabavan način zatvara sezona, a budući da je ove godine Čelimbaša dobro radila i da je bilo puno skijaških dana, odlučili smo dobru sezonu zaključiti ovim vedrim okupljanjem. Begovo Razdolje logičan je odabir jer ovdje još uvijek ima puno snijega pa smo uz pomoć djelatnika Komunalnog poduzeća »Mrzle drage« priredili stazu i napravili bazen veličine 6 s 10 metara koji su vatrogasci napunili vodom i – eto natjecanja, rekao nam je Amerl koji je bio prvi predvozač i pokazao što je to glisiranje ne sletjevši u bazen, da bi nakon toga kao član Gorske službe spašavanja nekoliko puta završio u bazenu pomažući natjecateljima pri izlasku. Naravno, sve su budno pratili i bodrili gledatelji, a uz »umjetnički« dojam bitni su bili i modni detalji, pri čemu se najveći broj opredijelio za klasične kratke hlače, ali smo zamijetili i škotski kilt, mamine štrampe, razne majice s porukama i niz sličnih originalnih pojedinosti. 
    Nastupilo je devet natjecatelja, pri čemu su domaće mrkopaljske boje branili Valter Kanjer, Zrinko Amerl, Robert Paškvan i Marija Tomić kao jedina natjecateljica. Iz susjednih Delnica stigli su Danijel Mihelčić i Hrvoje Majnarić, a brojna ekipa stigla je i iz Duge Rese i činili su je Mijo Kalčić, Vedran Žulić i Romano Mužak, a u publici njihova vesela ekipa. Naravno, svatko od natjecatelja dobio je nekakvu nagradu i priznanje, svi su nakon atraktivnih skokova (neki su išli i po tri puta!) zagrijani čajem ili vinom (po želji), a bilo je štogod i za prigristi. U ime dugoreške ekipe Miško Kalčić nam je rekao kako u dugoreškom klubu »Vodomar« vole ovakve stvari i često nastupaju na najrazličitijim adrenalinskim okupljanjima. 
    – Čim smo čuli za ovo slush natjecanje, odlučili smo doći i sviđa nam se. Snijega ima dosta, voda je prilično hladna, ali kupao sam se ja i u Mrežnici kad je bila na granici zaleđivanja pa mi ovo nije bilo strašno – rekao je Kalčić. 
    A da je bilo hladno u vodi, bilo je. Naime, tijekom natjecanja temperatura zraka kretala se oko 3,5 stupnjeva, što je uz prilično jak vjetar stvaralo pravo zimsko ozračje. Bazen je bio na granici zaleđivanja. Štoviše, da bi se uopće moglo skakati, organizatori su u jutarnjim satima probili led čiji su komadići plivali bazenom za sve vijeme natjecanja. Zadovoljstvo prvim Slush kupom nije krio ni direktor »Mrzlih draga« Ivan Butković po čijem je mišljenju ovo najbolji mogući završetak bogate skijaške sezone tijekom koje su za posjetitelje organizirali brojne priredbe. 
    – U četrdesetak skijaških dana, uz skijanje smo ponudili i paralel-slalom, festival svjetla, sanjkaško natjecanje, Valentinovo i Dan žena, a ovaj Slush kup idealan je za završetak sezone, ali i kao najava za sljedeću sezonu, kad ćemo se potruditi biti još raznovrsniji – rekao je Butković. (K.K.)